Вођи кенијске секте самоизгладњивања прете оптужбе за убиство преко 400 људи

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jan.2024, 13:10

Вођи кенијске секте самоизгладњивања прете оптужбе за убиство преко 400 људи

Кенијски судија затражио је процену менталног здравља вође култа „Добре вести“ Пола Макензија и 30 сарадника током саслушања у приморском граду Малиндијује, пре него што буду формално оптужени за убиство више од 400 људи, укључујући и 191 детета чија су тела од прошлог априла >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ексхумирана из шуме Шакахола. Фото: Танјуг/AP Photo, File Тужиоци тврде да ће укупно 95 људи бити оптужено за убиство, убиство из нехата, тероризам и мучење, док су кашњење у подизању оптужнице приписали, како кажу, напорном и деликатном задатку лоцирања, ексхумације и обдукције пронађених људских остатака, преноси Ројтерс.
Адвокат Мекензија, рекао је да самопрозвани пастор, који се налази у притвору откада је полиција почела да ексхумира тела, сарађује у истрази.
Лидер међународне цркве „Добре вести“, Макензи, према тврдњама власти, наредио је својим следбеницима на југоистоку Кеније да себе и своју децу изгладне до смрти како би могли, пре краја света, да оду у рај. Више од 400 тела откривено је током вишемесечне ексхумација на десетинама хиљада хектара шуме, док су неки Макензијеви следбеници пронађени живи у шуми.
Људи који су упознати са активностима култа рекли су Ројтерсу прошле године да је Макензи планирао масовно изгладњивање у три фазе, у оквиру ког би прво била укључена деца, затим жене и младиц́и и, на крају, преостали мушкарци. Бивши таксиста, Мeкензи забранио је члановима свог култа да своју децу шаљу у школу, али и да одлазе у код лекара када су болесни.
Макензи, је прошлог децембра осуђен за производњу и дистрибуцију филмова без дозволе на 12 месеци затвора.
Zašto je lubenica simbol palestinskog otpora i svetske solidarnosti sa Palestincima?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вођи кенијске секте самоизгладњивања прете оптужбе за убиство преко 400 људи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.