„Украјинци свакодневно губе између 400 и 600 војника“

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Maj.2023, 20:30

„Украјинци свакодневно губе између 400 и 600 војника“

Украјинске оружане снаге свакодневно доводе од 400 до 600 људи у Бахмут и сваки дан губе толико војника, изјавио је данас оснивач руске приватне паравојне организације „Вагнер“, Јевгениј Пригожин. Фото: Танјуг/Prigozhin Press Service via AP Пригожин је написао на Телеграму да је остало да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << руске снаге заузму још отприлике 2,5 километара и да ц́е Бахмут онда бити потпуно заузет.
„Непријатељ не штеди артиљеријску муницију“, навео је Пригожин.
Институт за проучавање рата (ИПР) саопштио је данас да је руско министарство одбране смањило приоритет офанзиве на Бахмут како би се припремило за одбрану од очекиване украјинске контраофанзиве.
Како наводи украјински Интерфакс, власник и вођа руске паравојне формације Вагнер, Јевгениј Пригожин објавио је 4. и 5. маја серију видео снимака у којима најављује да ће се Вагнер повући из Бахмута 10. маја осим ако не добије неопходне залихе муниције и покренуо посебно оштре и емотивне нападе на руску војну команду, првенствено министра одбране, Сергеја Шојгуа.
Zaharova okrivila Ukrajinu i Zapad za napad na Prilepina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак „Украјинци свакодневно губе између 400 и 600 војника“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.