Вагнеровци се тренутно налазе на око 400 км од Москве

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Jun.2023, 16:20

Вагнеровци се тренутно налазе на око 400 км од Москве

Припадници паравојне групе „Вагнер“ се крећу ка Москви и тренутно се налазе на око 400 километара јужно од руске престонице, пише ББЦ. Фото: Танјуг/AP Photo Рано јутрос, Вагнеровци су били у јужном граду Ростов на Дону, након чега су стигли до Вороњежа.
У оба града је, према речима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << шефа „Вагнера“ Јевгенија Пригожина, преузета контрола над главним војним објектима.
Након тога, власти Липецке области су потврдиле да припадници паравојне групе пролазе кроз ту област.
Није познато колико је Вагнероваца било на тим местима, али је јасно да се они крећу ка Москви.
Пригожин је претходно позвао руског министра одбране Сергеја Шојгуа и начелника Генералштаба генерала Валерија Герасимова да дођу у Ростов на Дону на састанак са њим и запретио да ће, у супротном „кренути на Москву“.
Putin potpisao zakon o merama za kršenje vanrednog stanja

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вагнеровци се тренутно налазе на око 400 км од Москве се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.