Чавушоглу: САД су тражиле од нас да пошаљемо Украјини С-400, одбили смо

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Maj.2023, 13:50

Чавушоглу: САД су тражиле од нас да пошаљемо Украјини С-400, одбили смо

Министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу изјавио је данас да су Сједињене Америчке Државе тражиле од Анкаре да пошаље своје противваздушне системе С-400 Украјини, али да је Турска то одбила. Фото: Wikimedia Commons/Mevlüt Çavuşoğlu „Рекли смо не“, рекао је Чавушоглу за „Хабертурк“, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << наводећи да су САД дале различите предлоге у вези са С-400, а успут је рекао да се ти предлози тичу турског суверенитета.
Упитан о повратку Турске пројекту америчких борбених авиона Ф-35, Чавушоглу је рекао да „Турска не жели сада да се враћа на Ф-35, већ жели свој новац назад“.
„То је зато што производимо сопствене националне борбене авионе. Такође, желимо да унапредимо односе са САД и за то смо успоставили неопходне механизме. Међутим, постоји разлог за лоше односе са САД, јер је организација ФЕТО активна у Америци, док Вашингтон подржава Радничку партију Курдистана (ПКК)“, додао је Чавушоглу, пренела је турска медијска кућа „Јаринлар“.
Турска сматра ПКК и ФЕТО терористичким организацијама.
MIP Rusije: SAD i Ukrajina odgovorne za teroristički napad na pisca Prilepina

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Чавушоглу: САД су тражиле од нас да пошаљемо Украјини С-400, одбили смо се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.