Наредних дана и до 40 степени УВ зрачење на високом нивоу, ево како можете да се заштитите (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Jul.2023, 12:14

Наредних дана и до 40 степени УВ зрачење на високом нивоу, ево како можете да се заштитите (ФОТО)

Температуре у Србији су у порасту, али и степен зрачења. Током читавог месеца очекује нас висок степен зрачења, упозоравају стручњаци. Током лета већина нас више времена проводи напољу. Међутим, ако нисте заштићени што се дуже излажете сунцу већи је ризик од оштећења коже. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Градске инфо Треба напоменути да зрачење може доћи и из вештачких извора, као што су лампе за сунце или соларијума. Јул се сматра за месец, када је потребно додатно обратити пажњу на УВ зрачење.
Зрачење УВ светлости је невидљиво. Ови зраци могу оштетити нашу кожу и очи. Уколико очи изложимо високом степену УВ зрака, рожњача може бити оштећена. Осим бора и опекотина од сунца, изложеност је повезана и са развојем рака коже.
Заштита од УВ зрака Сунце је на врхунцу између 10.00 и 16.00 часова. У овом временском периоду, препорука је да будете у затвореном простору или у хладовини. Ако дуже боравите напољу, препорука је да ставите крему за сунчање са високим СПФ. Додатна заштита су шешир или качкет, наочаре за сунце и прозрачна одећа која вас покрива. УВ зраци пролазе и кроз облаке. Заштита од сунца је важна током целе године.
До 40 степени Целзијуса наредних дана у Србији Почетком недеље максималне температуре достићиће 35 степени Целзијуса. У среду и четвртак температура ће износити 38 степени Целзијуса. А у четвртак на југу и истоку земље, као и у Поморављу локално и до 40 степени Целзијуса. Температура ће у петак и суботу бити у краткотрајном паду , али се убрзо очекује повратак максималних температура од 35 до 40 °С. У великим градовима очекују се и тропске ноћи са минималним температурама изнад 20 степени Целзијуса.
Висина УВ зрачења наредних дана Фото: PrtSc Batut upozorava na toplotni talas

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Наредних дана и до 40 степени УВ зрачење на високом нивоу, ево како можете да се заштитите (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.