Пентагон најавио додатну помоћ Украјини, до сада издвојено 40 милијарди долара

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jun.2023, 20:40

Пентагон најавио додатну помоћ Украјини, до сада издвојено 40 милијарди долара

Пентагон је данас најавио додатну безбедносну помоћ Украјини како би се задовољиле критичне безбедносне и одбрамбене потребе. Фото: Wikimedia Commons/David B. Gleason Ова одлука ће бити финансирана коришћењем председничког овлашћења за повлачење средстава (ПДА), у којем председник може да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одобри пренос средстава и услуга без одобрења Конгреса као реакцију на неки хитан случај, што је чедрдесета таква интервенција од августа 2021. године.
Пакет помоћи има за циљ да подржи напоре украјинске војске да поново преузме суверену територију, као и да пружи подршку ваздушним одбрамбеним снагама у заштити војника, цивила и критичне инфраструктуре.
Помоћ у вредности око 325 милиона долара укључује артиљерију, противоклопне системе и додатну муницију за националне напредне ракетне системе земља-ваздух (НАСАМС), противваздушне системе Стингер, додатну муницију за ракетне системе високе покретљивости (ХИМАРС), артиљеријске метке 155 мм и 105 мм, 15 борбених возила Бредли; 10 оклопних транспортера Стрикер и Јавелин, преко 22 милиона комада муниције и граната за малокалибарско оружје и другу опрему.
Како се истиче у саопштењу Пентагона, Сједињене Америчке Државе су до сада обезбедиле више од 40,7 милијарди долара помоћи Украјини од почетка руске инвазије 24. фебруара 2022. године.
Putin: Rusija otvorena za pregovore za mir, Zapad mora da obustavi slanje oružja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пентагон најавио додатну помоћ Украјини, до сада издвојено 40 милијарди долара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.