Танасковић: Нових 40 милијарди динара су мере које смо испреговарали

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Maj.2023, 10:32

Танасковић: Нових 40 милијарди динара су мере које смо испреговарали

Министарка пољопривреде Јелена Танасковић изјавила је данас, након потписивања Споразума са представницима пољопривредника, да је држава обезбедила нових 40 милијарди динара, те да ће буџет Министарства пољопривреде, како каже, у овој години износити историјских 120 милијарди >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << динара. Фото: Танјуг/Зоран Жестић „Управо смо окончали оно што је било ружно иза нас у последњих неколико дана. Све договорено са преговора који су се одржали у суботу стављено је на папир. Ово је један велики напредак“, рекла је Танасковићева.
Навела је да је нових 40 милијарди динара – мере које су испреговаране са пољопривредницима. „Буџет Министарства пољопривреде ове године ће доћи до 120 милијарди динара, од чега имамо преко 104 милијарде које су намењене субвенцијама. Мислим да никад у историји није био буџет Министарства пољопривреде на овом нивоу“, истакла је Танасковић, ддоајући да јој је драго „што је дато много“.
„Износ повећања по хектару је дупло повећан са 9.000 на 18.000 динара, повећање по грлу са 30.000 на 40.000 динара, повећање износа по литри млека са 15 на 19 динара“, рекла је она.
Објаснила да ће све те мере допринети да пољопривредници могу лакше да преживе ову годину. „Укинут им је трошак у висини од 50 одсто за одводњавање у овој години, са тим да следеће године идемо на комплетно укидање тог намета. Наредне године ћемо пронаћи модел за субвенционисање „плавог дизела“, који пољопривредници користе у производњи“, објаснила је Танасковићева.
Изразила је наду да ће следећи аграрни буџет бити направљен системски и темељно, како не бисмо долазили у сличне ситуације.
Ministarka Tanasković i Udruženja poljoprivrednika potpisali Sporazum o saradnji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Танасковић: Нових 40 милијарди динара су мере које смо испреговарали се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.