Чиле радну недељу скраћује на 40 сати

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Apr.2023, 09:03

Чиле радну недељу скраћује на 40 сати

Чилеански парламент данас је усвојио закон којим се радна недеља скраћује са 45 на 40 сати постепено у наредних пет година. Фото: Unsplash/caaaaaaaaaio У року од годину дана радна недеља ће бити смањена на 44 сата, затим на 42 сата у трећој години примене и на крају на 40 сати после пет година >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и то без смањења зарада.
Чиле се тако придружује Еквадору, јединој земљи у Латинској Америци у којој је радна недеља 40 сати.
Радна недеља од 48 сати је у Аргентини, Боливији, Колумбији, Костарики, Мексику, Никарагви, Панами, Парагвају и Перуу. У Бразилу је радна недеља 44 сата. По Организацији за економску сарадњу и развој (ОЕЦД), Латинска Америка је један од региона света са најдужим радним временом и с највећом стопом „неформалне економије”.
У Чилеу 27,3 одсто радне снаге ради у „неформалном сектору”, односно непријављено и стога не подлеже порезу.
Banane – voće s najvećom proizvodnjom u svetu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Чиле радну недељу скраћује на 40 сати се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.