Према незваничним подацима на изборе у Ирану изашло 40 одсто бирача

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Mar.2024, 14:50

Према незваничним подацима на изборе у Ирану изашло 40 одсто бирача

Према незваничним подацима, на парламентарне изборе у Ирану који су јуче одржани изашло је око 40 одсто бирача, што би била најмања излазност од Исламске револуције 1979. године, преноси Ројтерс. Фото: Танјуг/AP Photo/Vahid Salemi Очекује се да Министарство унутрашњих послова у току дана >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << објави званичне податке о излазности на изборе.Новине Хамшахри наводе да је на изборе изашло више од 25 милиона људи или 41 одсто бирача са правом гласа.
На парламантарне изборе 2016. изашло је 62 одсто бирача, а 2020. године 42,5 одсто, наводи Ројтерс.
Више од 61 милион људи у Ирану имало је право гласа на изборима на којима су бирани посланици у парламенту и Скупштина стручњака, утицајно веће свештеника који бирају иранског врховног вођу.
Са умереним и оштрим конзервативцима који су остали по страни и реформистима који су изборе одржане 1. марта оценили као неслободне и неправедне, такмичење је у суштини било међу тврдолинијашима и конзервативцима који прокламују лојалност исламским револуционарним идеалима, оцењује агенција.
Ово су први избори у Ирану од протеста широм земље који су избили након смрти Махсе Амини у притвору у септембру 2022. године.
Milei najavio zatvaranje jedine argentinske nacionalne novinske agencije

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Према незваничним подацима на изборе у Ирану изашло 40 одсто бирача се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.