До сада стигло више од 40.000 пријава за студентске картице

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Nov.2023, 10:41

До сада стигло више од 40.000 пријава за студентске картице

Према најновијим подацима, за нешто више од 48 часа пристигло је преко 40.000 пријава за бесплатне платне студентске картице, чија примена почиње 1. децембра, а рок за пријаву није временски ограничен. Фото: Градске инфо
„Велико је интересовање за студентске картице. До јуче >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << до 16 часова више од 40.000 студената се успешно пријавило за студентске картице. По томе видимо да смо превазишли оне бројеве о којима се у јавности спомињало о броју постојећих различитих студентских картица“, рекао је за Танјуг Александар Јовић, помоћника министра просвете за високо образовање.
„Потписивање уговора са компанијама које нуде погодности очекујемо током следеће недеље, а примена картица за попусте и погодности креће од 1. децембра“, рекао је Јовић. Подсетио је да се студенти пријављују преко сајта Управе за трезор.
„Они приликом пријаве уносе име и презиме, ЈМБГ, уносе број мобилног телефона како би били обавештени када је картица готова, бирају факултет и експозитуру Банке Поштанска штедионица где желе да преузму картицу. Такође, студенти дају сагласност за обраду података“, рекао је Јовић.
Како је навео, рок за израду картица је две недеље од тренутка пријаве.
„Поред тога што су картице за попусте студентима то ће бити и идентификациона картица са циљем да замени студентски индекс у папиру. У овом тренутку већ имамо најављене попусте Ер Србије, Србија воза, Путева Србије, Дунав осигурања, Телекома Србије. Преговара се и са трговинским ланцима о износима попуста, туристистичким организацијама, апотекама и различитим привредним субјектима као што су теретне и друго“, казао је Јовић.
Он је рекао да је планирано да понуда буде проширена на биоскопе и на различите установе културе. „Као што смо и најавили, ова картица ће се у будућности користити и за заказивање прегледа у Студентској Поликлиници и остваривања погодности у ресторанима, домовима, као и примање стипендија и кредита“, рекао је Јовић.
Навео је да корисници студентских картица могу бити студенти свих високошколских установа у Србији – приватних и државних факултета, високих школа струковних студија и академија струковних студија.
„Картица важи две године, обнавља се аутоматски док год студент има статус студената, а временски рок за пријаве није ограничен“, рекао је Јовић.

Председник Вучић честитао Дан Копнене војске

Преузмите андроид апликацију.
Чланак До сада стигло више од 40.000 пријава за студентске картице се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.