САД: Годишња стопа инфлације у априлу 4,9 одсто, најнижа у две године

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Maj.2023, 16:18

САД: Годишња стопа инфлације у априлу 4,9 одсто, најнижа у две године

Годишња стопа инфлације у САД је у априлу била 4,9 одсто, саопштило је данас америчко Министарство рада. Фото: Pexels/ Leeloo Thefirst Ова стопа инфлације је најнижа од априла 2021. године, а истовремено је испод тржишних очекивања, која су предвиђала инфлацију од 5,0 одсто.
Стопа годишње >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << базне инфлације у САД је у априлу била 5,5 одсто, у складу са претходним проценама.
Цене хране су у априлу порасле за 7,7 одсто, што је спорији раст у односу на мартовских 8,5 одсто.
Трошкови за енергију су пали у односу на исти месец прошле године, за 5,1 одсто.
Индекс потрошачких цена (ЦПИ) је на месечном нивоу порастао за 0,4 одсто, што је много више него мартовских 0,1 одсто, али и даље у складу са тржишним очекивањима.
Vrednost građevinskih radova u prvom kvartalu veća nego pre godinu dana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД: Годишња стопа инфлације у априлу 4,9 одсто, најнижа у две године се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.