Јовановић: Телеком лане уплатио у републички буџет 4,8 милијарди динара

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Okt.2023, 07:11

Јовановић: Телеком лане уплатио у републички буџет 4,8 милијарди динара

Телеком Србија је 2020. године у буџет Србије уплатио 1,5 милијарди динара, 2021. године три милијарде, а прошле године 4,8 милијарди динара, изјавио је данас министар информисања и телекомуникација у Влади Србије Михаило Јовановић. Foto: Telekom Он је у Скупштини Србије, где се расправља >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << о аманданима на предложене медијске законе, одговарајући на критике опозиционих посланика о пословању Телекома, рекао да за разлику од ових година Телеком Србија 2011. и 2012. године у републички буџет није уплатио ниједан динар.
Истакао је да се очекује даљи успех ове компаније и подсетио на податке Агенције за привредне регистре (АПР) према којима је Телеком Србија најуспешнија српска компанија.
„У извештају за прошлу годину АПР је навео да је Телеком четврти по оствареној нето-добити у Србији, после три компаније које су у страном власништву“, рекао је он.
Додао је да пошто се поставља питање уставности како се Телеком бави медијима, ова компанија то све ове године ради по Уставу и по закону.
Prosečna neto plata u avgustu 86.112 dinara

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јовановић: Телеком лане уплатио у републички буџет 4,8 милијарди динара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.