Француска: Годишња стопа инфлације у августу порасла на 4,8 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Avg.2023, 10:11

Француска: Годишња стопа инфлације у августу порасла на 4,8 одсто

Према прелиминарним резултатима, годишња стопа инфлације у Француској је у августу порасла на 4,8 одсто са јулских 4,3 одсто, саопштио је данас француски Национални завод за статистику и економију – Инсее. Фото: Танјуг/AP Photo/Christophe Ena Инфлација је порасла изнад очекивања тржишта, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << која су прогнозирала да ће она у августу бити 4,6 одсто.
Цене хране су у августу међугодишње порасле за 11,1 одсто, успоривши са јулских 12,7 одсто, а главни фактор раста инфлације је био августовски раст цена енергената за 6,8 одсто.
У јулу су цене енергената међугодишње пале за 3,7 одсто, тако да је у августу преокренут тренд пада цена.
На месечном нивоу је инфлација порасла за 1,0 одсто у односу на јул.
Комплетни подаци о августовској инфлацији ће бити објављени 15. септембра, наводи се на сајту Инсее.
Poreska uprava objavila kalendar poreskih obaveza firmi za septembar

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Француска: Годишња стопа инфлације у августу порасла на 4,8 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.