Италијанска енергетска група Ени купила британски Нептун за 4,5 милијарди евра

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jun.2023, 16:42

Италијанска енергетска група Ени купила британски Нептун за 4,5 милијарди евра

Италијанска енергетска група Ени купила је британску компанију Нептун енерџи за 4,5 милијарди евра, саопштено је данас на веб страницама обе компаније. Фото: Wikimedia Commons/Petar Milošević У куповини је учествовала и норвешка компанија Вар енерџи, у којој већински удео – 63,0 одсто – има >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ени, а преузимање био могло да се заврши у првом кварталу следеће године.
Нептун енерџи је компанија која се бави истраживањем и експлоатацијом нафте и гаса, а активна је у Европи, Северној Америци, Индонезији, Алжиру у Аустралији.
Према условима договора, основни део компаније Нептун ће прећи у директно власништво фирме Ени, за 2,4 милијарди евра, док ће норвешки део Нептуна прећи под Вар енерџи – за 2,1 милијарди евра.
Немачка подружница Нептун енерџиса је изузета из овог договора и она ће остати у рукама досадашњег власника.
Kanada spremila zakon, Gugl i Fejsbuk će morati da plate medijima za sadržaj

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Италијанска енергетска група Ени купила британски Нептун за 4,5 милијарди евра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.