Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Mar.2024, 14:02

Шта је потребно деци након развода? 4 ствари на које родитељи треба да обрате пажњу

Развод родитеља деци увек тешко пада, а главна обавеза маме и тате је да се потруде да малишани њихов разлаз што мање осете. И они су тога свесни, али одрасли често на погрешан начин покушавају да олакшају деци ову ситуацију – куповином играчака и такмичењем ко ће више да им угађа, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << мама или тата. Фото: Pexels/Yan Krukau Постоје неке друге ствари које разведени родитељи могу да ураде како би помогла деци да прихвате њихов разлаз, а ево о чему је реч.
1. Деци је потребно да се мама и тата међусобно разумеју Без обзира на то што су разведени, важно је да мама и тата остану у таквим односима да могу без проблема да буду заједно на истом месту, када је то деци потребно. Малишанима је потребно да оба родитеља буду присутна када славе рођендан, имају приредбу у школи или иду код лекара. Њима су потребни мама и тата који могу да сарађују у одгајању деце, а не они који ће стално да се такмиче и свађају, пише андрееараицу.ро.
2. Важно је да родитељи комуницирају с поштовањем Какав год да је однос између маме и тате након развода, они морају пристојно да разговарају, барем пред децом. Малишанима су потребни одговорни родитељи који могу да се контролишу барем толико да се не свађају и не критикују једно друго у присуству деце.
3. Родитељи морају да сарађују после развода Ниједно дете не жели да му се мама и тата разведу, али чак и ако до тога дође, њему су и даље потребна оба родитеља. То не значи да мама и тата треба да остану у несрећном браку због деце, па да касније причају колико су се жртвовали када су донели такву одлуку. Уместо тога, битно је да деца остану приоритет обома након развода. Дакле, мама и тата морају да се потруде да сарађују у одгајању заједничке деце, како би малишани имали мир и сигурност без обзира на породичне околности.
4. Деци су потребни родитељи да би прихватили развод Развод, чак и онај „најпристојнији“ је трауматичан догађај, како за децу, тако и за родитеље. Ипак, малишанима су потребни мама и тата који преузимају одговорност за свој живот. Другим речима, важно је да и мама и тата разговарају са терапеутима, како би и сами залечили ране од развода, а затим могли да крену даље и живе срећно и испуњено.
Da li preterana zabrinutost može loše uticati na naše zdravlje?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шта је потребно деци након развода? 4 ствари на које родитељи треба да обрате пажњу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.