Уместо цртаћа и мобилног телефона, како да дете буде активно током летњег распуста? Тренер каратеа има 4 супер идеје

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Avg.2023, 10:21

Уместо цртаћа и мобилног телефона, како да дете буде активно током летњег распуста? Тренер каратеа има 4 супер идеје

Тренер каратеа Наташа Средојевић открива како да деца остану активна током летњег распуста, а у овој забави и физичкој активности могу учествовати и родитељи. Пробајте 4 супер идеје… Фото: Pexels/Oleksandr Canary islands Када деца не иду у школу, тренинзи су на паузи, многе активности такође >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << чекају септембар, период је годишњих одмора, важно је да не допустимо да се топли дани не претворе у седењу пред ТВ екраном или са телефоном у рукама. Како одржати активност деце током летњег распуста? 4 сјајне идеје даје тренер каратеа Наташа Средојевић:
1. Одлазак у природу Наравно да се природа нашла на врху ове листе. Многе научне студије показују да природа има повољан утицај на смањење анксиозност и хиперактивности код деце, а истовремено поспешује концентрацију и памћење. Планинарење, пикник у парку, шетња кроз суму, одлазак у село, на реку итд… Идеје су бројне. Док се његово тело умирује, памћење вашег детета ће се побољшавати једноставним провођењем времена у природи. Искористите први слободан тренутак: ранчеве на леђа и правац у здраву пустоловину.
2. Старе игре: жмурке, јурке, леденог чике На списак додајте кликере, ластиш, школице, вруће-хладно. Било шта. Иако су заборављене, ове игре омогућавају бољи друштвени контакт, осећај испуњености, а сама физичка активност је, као што знате, загарантована. Ако ваше дете не зна ниједну од ових игара, научите га. Време које проведете заједно биће огроман плус и за вас и за њега.
3. Спорт код куће Изабрани спорт вашег детета се не мора запоставити током летњег распуста. Напротив. Ваше дете може одржати себи тренинг, присећајући се свих научених лекција. Загревања, вежбе координације, па чак и тражење другара за екипне спортове је одличан избор. Ако је заиста немогуће ово извести, онда нек то буду јутарња гимнастика и разгибавање. Усадите му здраве навике, једноставним понављањем. Ујутру, након буђења и прања зуба: 5 минута разгибавања. Тело вашег детета ће бити захвално, а дете ће се осећати боље.
4. Заједничке активности: шетња, трчање, вожња бицикла… Велики акценат се ставља на све оне тренутке које можете да проведете заједно. Са емотивне стране, ово ствара јаке везе између вас и детета. Физичка активност ослобађа хормон среће, а има ли шта лепше него да ви то поделите са својом децом? Са практичне стране, што се више изморе напољу, мирнији ће бити у кући. Деци је потребно да буду активни, слободни и да користе своје тело на разне начине. Играјте се са њима, уживајте док још имате прилику да будете уз њих. Обојте и своје и њихове дане смехом!
Kroz šta sve prolazi jedno prijateljstvo

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Уместо цртаћа и мобилног телефона, како да дете буде активно током летњег распуста? Тренер каратеа има 4 супер идеје се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.