4 мита о мршављењу

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Avg.2023, 20:00

4 мита о мршављењу

Да ли и ви желите да смршате, али не знате тачно како да постигнете овај циљ? Фото: Pixabay/TotalShape За почетак, савет је да престанете да верујете у следеће митове о мршављењу.
Све масти су лоше Истина је да су масти калоричније од протеина и угљених хидрата, али то не значи да треба >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << избегавати сву масну храну. Управо супротно. Здраве масти су неопходне за правилно функционисање тела, а налазе се у орашастим плодовима, лососу, авокаду, семенкама и маслиновом уљу. Важно је само да будете умерени у уносу масти.
Угљене хидрате треба избегавати Често мислимо да ћемо се угојити када једемо тестенину, хлеб, шећер… Међутим, угљени хидрати сами по себи нису проблематични ако се уносе умерено. Често је већи проблем шта намажете на хлеб него сам хлеб, исто важи и за тестенину – сос је често калоричнији од саме тестенине. Чак је и слатка храна (кексићи, чоколада, колачи) често богата мастима и самим тим представља већи калоријски унос, али сами угљени хидрати немају више калорија од других хранљивих материја.
Вежбање је најважнија ствар за губитак тежине Истина је да је и вежбање важно за мршављење, али правилна исхрана је важнија. На крају крајева, унос калорија је тај који „одређује“ да ли ћете смршати или не. За најбоље резултате ваше дијете, такође је важно да свом телу обезбедите све потребне хранљиве материје.
Гладовање је једини пут до витке фигуре Само зато што сте гладни не значи да губите тежину. Гладовање може донети тренутне резултате, али на дуге стазе има изузетно лоше последице по организам, између осталог, може довести до бржег дебљања у будућности. Ако желите да смршате на здрав и дуготрајан начин, водите рачуна да не једете премало хране дневно, већ се концентришите на одабир здравих и нискокалоричних намирница које ће вас уситити.
Ove tri navike su glavni krivci zašto se stalno osećate i izgledate umorno

Преузмите андроид апликацију.
Чланак 4 мита о мршављењу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.