Немачка ће издвајати 4 милијарде евра годишње за потрошаче струје у привреди

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Maj.2023, 07:46

Немачка ће издвајати 4 милијарде евра годишње за потрошаче струје у привреди

Немачка ће годишње издвајати четири милијарди евра годишње за субвенцију великих потрошача струје у индустрији. Foto: Pixabay/Nikiko „Желимо да немачка привреда…остане код куће и добије перспективу трансформације“, изјавио је данас немачки министар економије Роберт Хабек, преноси >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ројтерс.
Влада дискутује о висини дотација за индустрију, а Хабек је рекао да би она могла да буде на нивоу од шест евроценти за киловат-сат и да покрива 80 одсто енергије које потроши компанија.
Немачка ће за ове субвенције издвојити укупно између 25 и 30 милијарди евра, преко Економског фонда стабилизације (ЕСФ), а оне ће трајати до 2030. године.
Са овим планом се не слаже немачко Министарство финансија, а критиковао га је и председник угледног економског института ИФО Клеменс Фуес.
Фуес сматра да ће план немачке владе да субвенцијама одржи ниску цену енергије за индустрију само повећати потрошњу.
Evrostat: Smanjena građevinska proizvodnja u EU i evrozoni

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачка ће издвајати 4 милијарде евра годишње за потрошаче струје у привреди се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.