Мајсторица у Мадриду: Кошаркаши Реала и Партизана вечерас одлучују ко ће на Ф4

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Maj.2023, 08:01

Мајсторица у Мадриду: Кошаркаши Реала и Партизана вечерас одлучују ко ће на Ф4

Кошаркаши Реал Мадрида и Партизана састају се вечерас од 21 сат у одлучујућој петој утакмици плеј-офа четвртфинала Евролиге за пласман на Фајнал-фор у Каунасу. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић Резултат у серији је 2:2, а сва досадашња четири меча добили су гости.
Прво је Партизан >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << два пута славио у Мадриду, а потом је Реал узвратио у Београду.
Сва четири меча били су изузетно занимљиви, у првом је Партизан славио тројком Кевина Пантера у последњом секунду, да би у финишу другог дошло до туче и суспензија. Реал је узвратио у Београду, прво у трећем мечу када црно-бели нису могли да рачунају на суспендоване Матијаса Лесора и Кевина Пантера, а Мадриђани на Гершона Јабуселеа и Габријела Дека.
У четвртој утакмици вратили су се Лесор и Дек, али је тај меч одигран у тешким околностима после трагедије у Основној школи „Владислав Рибникар“ и Реал је изборио мајсторицу.
Мадриђани сем Јабуселеа вечерас не могу да рачунају ни на Дека, који се повредио у четвртом мечу, док се код Партизана враћа капитен Кевин Пантер, али због повреде неће играти Алекса Аврамовић.
„Последње две утакмице смо већ заборавили. Није било за памћење, поготово што смо били близу да се пласирамо на Фајнал-фор. Сада ћемо имати јачу концентрацију и морамо да одиграмо јаче јер знамо да нам је ово последња шанса. Нисмо размишљали ових дана о другим стварима осим о терену. Два пораза су нас мотивисала да будемо сконцентрисанији и да дамо више од себе. То није било довољно у прошле две утакмице, али даћемо све од себе да одиграмо како треба“, изјавио је кошаркаш Партизана Ален Смаилагић после тренинга у Мадриду.
Против Партизана је и традиција, која каже да домаћин у плеј-оф серијама никад није изгубио одлучујући меч (16-0 после синоћње победе Олимпијакоса против Фенербахчеа), али црно-белима „на руку“ иде податак да екипа која је водила 2:0 никад није елиминисана.
Победник мајсторице између Реала и Партизана у полуфиналу Фајнал-фора играће против Барселоне, док ће ривал Оимпијакосу бити победник петог дуела између Монака и Макабија.
Јокић у Денвера уз рекорд каријере добио и техничку због инцидента, лактом одгурнуо навијача (ВИДЕО)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мајсторица у Мадриду: Кошаркаши Реала и Партизана вечерас одлучују ко ће на Ф4 се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.