Изложба „Слова и речи“ у КС Барка, 4. маја

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Apr.2023, 09:53

Изложба „Слова и речи“ у КС Барка, 4. маја

Посетиоци Културне станице Барка имаће прилику да 4. маја у 18:00 часова присуствују отварању једне несвакидашње изложбе „Слова и речи“, Роберта Томшика. Поставка ће красити простор Културне станице Барка до 18. маја. Фото: КС Барка Роберт је по занимању психолог, писац али и један >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од ретких уметника на свету који своја дела стварају јединственом техником сликања, односно писањем писаћом машином. Он је 2006. године хобистички упливао у ове стваралачке воде, да би након много година његова љубав и интересовање за уметност и антиквитете изнедрила овај специфичан метод стваралаштва – сликање писаћом машином.
Након испробавања разних техника и машина, његово основно средство креирања постају четири писаће машине: Конзул (1969.), Континентал (1934.), Зета (1955.) и Торпедо (1920.).
Сваку његову писаћу машину одликује нека посебност. Конзул је био намењен математичарима и статистичарима, Торпедо има немачку тестатуру, док Континентал има чешку, што му омогућава да креира уникатне детаље и облике.
Сви радови су написани/осликани на мат папиру, који поседује довољну чврстину да издржи удар писаће машине. На сваком раду се такође налази и потпис аутора, као и јединствени отисак печата одштампан акрилном бојом у нијанси Аруба Блуе.
Da li je četvrtak dan za novotarije? (četvrtak, 27. april)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Изложба „Слова и речи“ у КС Барка, 4. маја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.