3D stigao na PC  računare

Izvor: Blic, 25.Avg.2010, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

3D stigao na PC računare

Življe boje, glumci koji iskaču iz filmova, dublja slika na televizoru koja vas navede da pomislite da i vi možete da "ušetate" u ekran, samo su neke od karakteristika koje smo imali prilike da vidimo kada smo testirali 3D opremu koja podržava Nvidia 3D Vision tehnologiju.

Utisak pri korišćenju fotoaparata, računara ili laptopa je definitivno prestigao doživljaj od pre samo godinu dana kada smo se oduševljavali sa 3D tehnologijom u lokalnom bioskopu uz Avatar.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
PC računar

Na specijalno dizajniranim računarima koji u sebi imaju Nvidia GeForce GTX470 grafičke karte smo imali priliku da odigramo demo jedne od najpopularnijih igara trenutno, Mafia 2. Za igranje igre u 3D dovoljna je samo jedna ovakva karta. Sva unapređenja, pogotovu što se tiče oštrine slike čine igranje daleko ugodnijim i realnijim. Same naočare koje se koriste teže svega stotinak grama, tako da nema problema pri dužem igranju.

Ipak, utisak je mnogo jači kada se ova igra igra na čak tri 3D monitora istovremeno. Sve ide jako glatko, a boje i oštrina slike su na višem nivou u odnosu na bioskopsku projekciju zahvaljujući poslednjoj generaciji 3D ekrana. Duhova nema, a brzina je uvek iznad minimalnih 25 frejmova u sekundi uz korišćenje dve GTX470 karte u SLI režimu.

Specifikacija računara

ProcesorIntel Core i7 870

Matična pločaAsus Maximus III

Grafička karticaAsus Nvidia GeForce GTX470 1GB

GDDR5 SLI

SSD disk + HDD diskKingston SSD V+ 128GB & WD 1TB HDD

Memorija Kingston HyperX DDR3 2250 triple channel

Optički uređaj Pioneer BlueRay reader

Kućište Coolermaster Cosmos NVIDIA design Special Edition

Napajanje Coolermaster Ultimate 1000W

Monitori3 x Viewsonic VX2268wm 22" 3D monitor

MišLogitech G9X gaming

Tastatura Logitech G15 gaming

3D Laptop

U segmentu mobilnih računara imali smo priliku da se susretnemo sa Asus G51 laptopom, fantastičnih performansi. Prikaz 3D tehnologije i dalje nas je fascinirao, ali i to da se ovaj laptop nosi sa najnovijim igricama u 3D-u bez ikakvih problema. Oštra slika, živopisne boje, fenomenalan dizajn i, naravno, Asus tehnologija, samo su neke od prednosti ovog moćnog mobilnog računara.

Specifikacija laptopa

Procesor Intel Core i7 720QM

Grafička kartica Nvidia GeForce GTX 260M 1GB DDR3 VRAM

Memorija2x2GB 1066Mhz DDR3

HDD 500GB 7200rpm

Optički uređajBlu Ray-DVD combo

Čitač kartica8-u-1

Webcam2.0MPix

Audio15,6" HD

Fuji W1 3D fotoaparat

Fuji W1 3D fotoaparat koji smo testirali poseduje dva sočiva koja rade nezavisno i pri slikanju kombinuju slike iz dva ugla kako bi stvorili 3D fotografiju. Na poleđini nalazimo 3D ekran koji funkcioniše bez posebnih naočara uz ograničenje da 3D efekat funkcioniše samo ukoliko se gleda pod pravim uglom. Kvalitet fotografija na dnevnom svetlu je veoma dobar i sam aparat ne greši pri obradi slike u 3D. Pri nešto mračnijim uslovima, pojavljuju se nekad senke oko osoba koje slikamo zbog upotrebe samo jednog blica na sredini aparata. Fotografije se mogu pregledati na bilo kom 3D Vision monitoru, projektoru ili televizoru uz upotrebu naočara iz Nvidia paketa.

Specifikacija fotoaparata

Rezolucija10Mpix

SočivaFujion sa 3x optičkim zumom

Zoom3D zoom maksimum 3.8X, 2D zoom

17.1X (kombinacija 3X optički zoom i 5.7X digitalni zoom)

Snimanje filmova3D snimci, 640x480 pix sa stereo zvukom

Ekran za pregled fotografija2.8"LCD monitor

Memorija42MB interne + mogućnost za SD i SDHC kartice

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.