Вучевић: Напад на Јовановића 38. напад на Србе на КиМ ове године

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Apr.2023, 11:29

Вучевић: Напад на Јовановића 38. напад на Србе на КиМ ове године

Министар одбране Милош Вучевић изјавио је данас да је напад на Милана Јовановића који је рањен код Бистричког моста у понедељак увече 38. напад на Србе на КиМ који се догодио ове године, а 276. откада је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти. Фото: Танјуг/министарство >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одбране и Војске Србије „Прво смо чули причу да нико није пуцао, да не знају шта се десило, сад су дошли до тога да су они привели своја четири полицајца за пуцање. Имали смо прво изјаву КФОР-а да ни они не знају да је косовска полиција пуцала, да би они након 24 сата обавестили Војску Србије да имају сазнања да је косовска полиција пуцала на Милана Јовановића“, рекао је Вучевић на ТВ Пинк.
Додао је да су Срби на КиМ са разлогом љути и озлојеђени због свега што им се дешава, али да су пре свега уплашени за своју безбедност и безбедност својих укућана.
Он је навео да међународна организација ћути на све што се дешава на простору КиМ, као и невладине организације у централној Србији које се баве људским правима и слободама. Вучевић је питао ЕУ колико још треба времена да се формира Заједница српских општина и шта ће бити са споразумима за које су дали гаранцију да ће бити спроведени.
Он се осврнуо и на јучерашњу посету Сјеници где је одао почаст воднику Ивану Васовићу који је погинуо у 24. години на Кошарама и посетио породицу Васовић. Вучевић је истакао да је Србија посвећена очувању мира и изразио жељу да ни једна породица у Србији не прође кроз то кроз шта је прошла породица Васовић, али ни да се заборави нити „да падне сена на жртву коју су поднели хероји са Кошара“.
„Да не заборавимо те људе који су дали живот за Србију. И зато сам поносан што је председник Вучић вратио културу сећања, на све те људе који су се жртвовали за нашу земљу“, рекао је Вучевић.
Вучевић је позвао све грађане да 22. априла дођу на аеродром у Батајници да присуствују смотри војне технике и додао да ће то бити највећа презентација свега онога што Војска Србије има.
Patrijarh Porfirije krajem aprila u Mrkonjić Gradu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучевић: Напад на Јовановића 38. напад на Србе на КиМ ове године се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.