У првих седам месеци суфицит у буџету од 37,6 милијарди динара

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Sep.2023, 11:35

У првих седам месеци суфицит у буџету од 37,6 милијарди динара

У периоду јануар – јул остварен је суфицит републичког буџета у износу од 37,6 милијарди динара, што је боље од буџетског плана за 123,6 млрд динара, с обзиром да је планиран дефицит у износу од 86 млрд динара, објавило је Министарство финансија. Фото: Unsplash/Towfiqu barbhuiya Приходи су остварени >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у износу од 1.089 млрд динара, а расходи су извршени у износу од 1.051,4 млрд динара. У јулу је остварен суфицит у износу од 23,1 млрд динара, саопштило је министарство.
Током јула наплаћени су приходи у износу од 163 млрд динара, од чега су порески приходи износили 147,1 млрд динара.
ПДВ је наплаћен у износу од 69,9 млрд динара, а акцизе у износу од 44,1 млрд динара. Непорески приходи остварени су у износу од 14,6 млрд динара, а прилив донација у јулу износио је 1,2 млрд динара.
Расходи су извршени у износу од 139,9 млрд динара.
Расходи за запослене, у јулу, су износили 33,3 млрд динара, капитални издаци 27,8 млрд динара, трансфери ООСО (фонд ПИО, РФЗО, НСЗ, фонд СОВО) 18,3 млрд динара, расходи за социјалну заштиту 13,4 млрд динара, а исплата субвенција је износила 12 млрд динара. На нивоу сектора државе у периоду јануар – јул је остварен фискални суфицит у износу од 58,6 млрд динара и примарни фискални суфицит у износу од 151,4 млрд динара.
Na Veletržnici Bograd najveći promet paradajza; Bogatija ponuda krastavca i tikvice

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У првих седам месеци суфицит у буџету од 37,6 милијарди динара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.