Зеленски: Украјина оборила свих 36 иранских дронова које је Русија лансирала

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Maj.2023, 10:30

Зеленски: Украјина оборила свих 36 иранских дронова које је Русија лансирала

Председник Украјине Володимир Зеленски саопштио је да је оборено свих 36 иранских дронова које је Русија лансирала током ноћи. Фото: Танјуг/AP Photo/Andrew Kravchenko Он је казао да претходна ноћ није била лака за Украјинце, али је похвалио рад ваздушних снага.
„Настављајући да терорише >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Украјину, непријатељ је користио 36 дронова Шахед. Ниједан од њих није стигао до циља. Хвала нашим снагама противваздушне одбране за стопроцентни учинак“, написао је Зеленски на Телеграму, преноси Ројтерс.
Украјинска војска је додала да су напади вероватни били усмерени на украјинску критичну инфраструктуру.
„Непријатељ је вероватно имао за циљ да нападне критичну инфраструктуру и војне објекте у западним регионима државе“, саопштиле су украјинске ваздухопловне снаге у Телеграму.
Наводи се да су у нападима коришћени дронови иранске производње Шахед 136 и Шахед 131.
Кијевске власти навеле су да је престоница Украјине такође била нападнута, али да су сви дронови оборени.
Додаје се да је реч о 12. нападу на Кијев овог месеца.
Prigožin: Vagner počeo povlačenje iz Bahmuta, predaje položaje ruskoj vojsci

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски: Украјина оборила свих 36 иранских дронова које је Русија лансирала се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.