Италија: Због поплава расељено 36.000 људи,премијерка обилази погођена подручја

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Maj.2023, 16:43

Италија: Због поплава расељено 36.000 људи,премијерка обилази погођена подручја

Премијерка Италије Ђорђа Мелони посетила је данас поплавама погођена подручја на северу Италије, након што се раније вратила са самита Г7 у Јапану. Фото: Танјуг/Kyodo News via AP Мелони је слетела око ручка у јадрански град Римини и започела посету градовима у Емилији-Ромањи, региону >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у коме је у поплавама настрадало 14 особа и причињена штета од више милијарди евра, пренео је Ројтерс.
Око 36.000 људи је било приморано да напусти своје домове, а многи од оних који су остали у поплављеним подручјима остали су без електричне енргије.
Пољопривреда је тешко погођена у области у којој се узгаја воц́е као што су брескве, киви и кајсије, као кукуруз и жито.
Киша је данас престала и спасилачке екипе и мештани добровољци покушавају да испумпају воду из зграда и очисте блато са улица.
Мелони је напустила самит Групе седам (Г7) у Хирошими дан раније, рекавши да јој савест нец́е дозволити да се дуже држи по страни.
Италијанска влада ће одржати седницу у уторак на којој ц́е одлучити о мерама које ц́е помоц́и људима да се изборе са ситуацијом.
У области Емилије Ромање црвени аларм остаје на снази и за сутра, а опасност од клизишта је и даље веома велика, саопштила је цивилна заштита, наводећи да су ватрогасци имали четири хиљаде интервенција због поплава.
Ванредна ситуација због поплава и даље је на снази у Емилији Ромањи са непрестаним кишама и огромним површинама под водом и клизиштима.
Bajden dobio uveravanje da Ukrajina neće koristiti F-16 za ulazak na rusku teritoriju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Италија: Због поплава расељено 36.000 људи,премијерка обилази погођена подручја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.