Милићевић предао 350 буквара и књига на српском српској деци у Словенији

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Maj.2023, 20:38

Милићевић предао 350 буквара и књига на српском српској деци у Словенији

Министар без портфеља у Влади Републике Србије Ђорђе Милићевић, задужен за координацију активности и мера у области односа с дијаспором, састао се данас у парохијском дому у Љубљани са представницима српске дијаспоре у Словенији и учитељима који раде у српским допунским школама. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Unsplash/Mikołaj Како је саопштено, министар је, том приликом, предао донацију – 350 буквара за малишане који од следеће школске године крећу у први разред допунских школа, као и лектире за ученике старијих разреда.
Милићевић је истакао је да тај пројекат покренут у сарадњи са Министарством просвете и уз подршку издавачке куће “Вулкан”, којој је захвалио на донацији и доприносу очувања српског језика и културе.
„Што више језика човек говори, то више вреди и духовно је богатији, али ако заборави матерњи језик, он губи део себе и везу са својим прецима. Очување и промоција националног идентитета, кроз баштињење српског језика, ћириличног писма, кутурног наслеђа и историје, су само неки од приоритета деловања Министарства“, поручио је Милићевић.
Он је позвао младе из наше дијаспоре у Словенији да се пријаве за учешће у тематским летњим камповима које ће министарство у сарадњи са локалним самоуправама организовати током јула и августа широм Србије.
„Летњи кампови су веома значајни за унапређење веза младих из српске дијаспоре са земљом порекла, као и за развијање пријатељских и културних односа међу децом из различитих делова дијаспоре и матице. План је да се крајем јула и почетком августа широм Србије организују кампови који ће угостити више од 15.000 наше деце из дијаспоре. Тематски ће бити сврстани у три групе – еко камп, спортски камп и окупљање културно-уметничких друштава“, рекао је министар.
Додао је да летњи кампови, пре свега, треба да нашим малишанима из света приближе Србију, да виде унутрашњост наше лепе земље, а не само Београд, да се друже са вршњацима и кроз то још више заволе своју матицу и пожеле да се једног дана врате на огњишта својих предака.
Istorija zaštite prirode u Srbiji stara skoro 700 godina – Dušanov zakonik prvi govorio o seči šuma

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Милићевић предао 350 буквара и књига на српском српској деци у Словенији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.