Пољска: Број становника и даље пада, упркос помоћи породицама са више деце

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jul.2023, 07:31

Пољска: Број становника и даље пада, упркос помоћи породицама са више деце

Број становника у Пољској поново је опао и сада износи 37,7 милиона, саопштено је данас из државног завода за статистику. Фото: Pixabay/12019 Крајем јуна, у овој земљи Европске уније било је око 130.000 лљуди мање у односу на годину дана раније, преноси АП.
Реч је о једном од највећих падова >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у броју становника од 2010. године када је у Пољској живело више од 38,5 милиона људи.
Све то се дешава упркос политици владе којом се пружа помоћ породицама са више деце, коју је десничарска влада покренула након што је преузела дужност крајем 2015. године, наводи америчка агенција.
Kuleba: Rusija finansira svoju ratnu mašineriju na račun Afrike

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пољска: Број становника и даље пада, упркос помоћи породицама са више деце се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.