Абазовић: Приходи јануар-јун већи 35 одсто у односи на исти период лане

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jul.2023, 10:14

Абазовић: Приходи јануар-јун већи 35 одсто у односи на исти период лане

Премијер Црне Горе у техником мандату Дритан Абазовић, саопштио је да су приходи за период јануар – јун ове године износили су 1,273 милијарде евра, што је у односу на исти период лане веће за 321,3 милиона евра, или 35,1 одсто. Фото: Танјуг/Драган Кујунџић Како каже, приходи за овај >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << период већи су од планираних за 230,3 милиона евра, или 22,9 одсто, пренела је РТЦГ.
„Приходи у буџету за месец јун износили су 251,7 милиона евра, што је у односу на исти период прошле године повећање за 86,2 милиона евра, или 52,1 одсто. У односу на планиране приходе за овај месец, приходи су већи за 84,5 милиона или невероватних, 50,5 одсто“, казао је Абазовић.
Према његовим речима, најбољи месеци за економију тек следе.
„Ето, прође јун, прођоше и избори, банкрота ни на видику као ни извињења за политиканско-популистичко изазивање панике у недостатку релевантних аргумената. Овоме треба додати да тек следе јул и август, традиционално најбољи месеци за економију наше земље. Идемо даље, нема стајања – корачамо ка рекордној сезони, а надамо се да ће нам временске прилике бити савезник у том успеху“, закључио је Абазовић.
Mali: Grafikoni ne lažu – srpski BDP u porastu, veća primanja

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Абазовић: Приходи јануар-јун већи 35 одсто у односи на исти период лане се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.