Нови портали на улазу у ресторан новосадске студентске мензе, боље грејање и климатизација

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Mar.2024, 14:53

Нови портали на улазу у ресторан новосадске студентске мензе, боље грејање и климатизација

Пуне 34 године након изградње биће реконструисани портали на ресторану Велике студентске мензе у Новом Саду. Фото: Градске инфо Портали се састоје од 112 стаклених панела, с обе стране главног улаза у мензу, са уличне и дворишне стране.
Поред стакала, реконструкција обухвата >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << замену комплетних структура око стакала, алубонд парапета испод и изнад пода, као и хоризонталних и вертикалних олука. Уградња нових портала унапредиће естетику и енергетску функционалност објекта у ком се храни 10.000 студената Универзитета у Новом Саду.
Укупна вредност радова је 23.035.302 динара. „Ово је важан корак за нас и за све студенте који користе наше услуге. Студентска менза не само да је место за исхрану, већ је и симбол студентског живота и заједништва. Замена портала ће осигурати да остане удобна и за будуће генерације студената“, изјавио је генерални директор Студентског центра Нови Сад Зоран Мартиновић.
Након уградње нових портала менза ће имати бољу термалну изолацију, мањи губитак топлоте током зимских месеци и бољу климатизацију током пролећа и лета.
„Уградња нових портала обезбедиће вишеструке користи. Што је најважније допринеће удобности корисника, али ће и смањити потрошњу енергије за грејање и хлађење, што такође доноси дупли бенефит. Имаћемо уштеде у буџету, а уједнмо ћемо због мање потрошње енергената смањити негативни утицај на животну средину“, казао је Мартиновић.
Велика менза изграђена је 1990. године. Сталним унапређењима и инвестицијама у опрему менза је оспособљена да припреми и сервира око 10.000 оброка дневно, односно око 1,1 милиона оброка годишње.
На менију се сваког дана налази више од 20 различитих јела, а послужи се око 600 порција доручка, 3.500 ручка и 2.000 пороција вечере. У студентској мензи редован доручак кошта 56 динара, ручак 120, а вечера 90 динара.
Ово су цене за студенте на буџету, док за самофинансирајуће студенте доручак кошта 120, ручак 300, а вечера 220 динара.
Izložba radova studenata vajarstva od 18. do 27. marta u SKCNS Fabrici

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нови портали на улазу у ресторан новосадске студентске мензе, боље грејање и климатизација се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.