Интел ће уложити више од 33 милијарди евра у фарбике чипова у Немачкој

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jun.2023, 19:45

Интел ће уложити више од 33 милијарди евра у фарбике чипова у Немачкој

 Америчка компанија Интел ће потрошити више од 33 милијарди евра за развој две фабрике за производњу чипова у немачком граду Магдебургу, у оквиру свог ширења у Европи. Фото: WikimediaCommons/Jacek Halicki Немачки канцелар Олаф Шолц је ту инвестицију поздравио као „највећу икада“, преноси >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ројтерс.
„Данашњи споразум је важан корак за Немачку као производну локацију високе технологије. Овом инвестицијом, технолошки сустижемо најбоље у свету и проширујемо сопствене капацитете за развој екосистема и производњу микрочипова“, поручио је Шолц.
Извршни директор Интела Пет Гелсингер рекао је да је захвалан влади и савезној држави Саксонија-Анхалт, где се Магдебург налази, на „испуњењу визије живахне и одрживе индустрије полупроводника у Немачкој и ЕУ“.
Према писању Ројтерса, Немачка ће пројекат субвенционисати са скоро 10 милијарди евра, што је више од првобитно најављених 6,8 милијарди евра.
 
SAD: Otvorena istraga o električnim automobilima Hjundai „Ioniq 5“

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Интел ће уложити више од 33 милијарди евра у фарбике чипова у Немачкој се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.