Најмање 32 мигранта погинула када је брод потонуо у близини обале Грчке (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jun.2023, 12:24

Најмање 32 мигранта погинула када је брод потонуо у близини обале Грчке (ФОТО)

Најмање 32 мигранта настрадала су јутрос када се брод који их је превозио преврнуо и потонуо у близини обале Грчке у међународним водама код Пелопонеза, саопштила је грчка обалска стража. Фото: Танјуг/www.argolikeseidhseis.gr via AP Власти су навеле да је стотину људи спасено. Фото: Танјуг/www.argolikeseidhseis.gr >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << via AP То је највећи бродолом миграната у близини Грчке током ове године, пренео је Ројтерс.
Истрага Обалске страже је у току, а према доступним информацијама, на рибарском броду, дугачком 30 метара, у тренутку превртања близу града Пилоса, налазило се најмање 400 људи, због чега се страхује да је стотине људи нестало, преноси Катимерини. До сада су спасена укупно 104 мигранта. Четворица са симптомима хипотермије транспортовани су хеликоптером у болницу у Каламати, док су остали пребачени у луку.
Фото: Танјуг/www.argolikeseidhseis.gr via AP Грчке власти претпостављају да је рибарски брод који је пловио ка Италији кренуо из Тобрука у Либији. Речено је да су они на броду одбили помоћ коју су им понудиле грчке власти касно у уторак, а неколико сати касније брод се преврнуо и потонуо, што је покренуло операцију потраге и спасавања.
Фото: Танјуг/www.argolikeseidhseis.gr via AP До сада је током ове године око 72.000 миграната стигло у Италију, Шпанију, Грчку, Малту и Кипар, према подацима Уједињених нација.
Globalne zapremine vode u rezervoarima opale tokom 2 decenije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Најмање 32 мигранта погинула када је брод потонуо у близини обале Грчке (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.