31 žrtva niza eksplozija na pijaci pirotehnike / VIDEO

Izvor: B92, 21.Dec.2016, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

31 žrtva niza eksplozija na pijaci pirotehnike / VIDEO

U eksploziji na najvećoj pijaci pirotehničkih sredstava u Meksiku u gradu Tultepek poginula je 31 osoba, a 72 su povređene, saopštile su vlasti.

Eksplozija se dogodila na pijaci specijalizovanoj za pirotehnička sredstva koja svake godine tradicionalno okupi brojne posetioce pred novogodišnje praznike.

"Poginula je 31 osoba, 26 na licu mesta, a pet u bolnici", navele su lokalne vlasti koje su u prethodnom bilansu rekle da je poginulo 29 osoba.

Očevici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su rekli da je posle eksplozije izbio požar koji su vatrogasci posle tri sata uspeli da lokalizuju.

Patolozi uzimaju uzorke DNK jer su mnoge žrtve izgorele i njihova tela ne mogu da se identifikuju, preneli su meksički mediji.

U toj nesreći više od 30 osoba se vode kao nestale.

U eksploziji su povređene 72 osobe od kojih je oko 20 pušteno kući posle ukazane lekarske pomoći u obližnjim bolnicama.

Meksički predsednik Enrike Penja Nijeto izrazio je saučešće porodicama žrtava.

Očevici su rekli da je pijaca skroz uništena i da je požar zahvatio i obližnje zgrade i vozila.

Policija i vojska su upućene na lice mesta da pomognu u evakuaciji povređenih i potrazi za nestalima.

Za sada se ne zna tačan uzrok nesreće.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Strava u Meksiku: U eksploziji na pijaci pirotehnike 29 mrtvih (FOTO, VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Dec.2016

MEKSIKO SITI - Najmanje 29 osoba je stradalo u nizu eksplozija koje su se dogodile na pijaci pirotehničkih sredstava u Meksiko Sitiju...Kako prenose svjetski mediji, broj mrtvih mogao bi i da poraste jer je 70-ak osoba teško povrijeđeno, uključujući i djecu...Eksplozije su odjeknule na pijaci pirotehnike...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.