Линта: Ни после 31 годину нема пресуде за злочине над Србима у Чемерном

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jun.2023, 17:35

Линта: Ни после 31 годину нема пресуде за злочине над Србима у Чемерном

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта изјавио је данас да ни после три деценије нема пресуда за масовни и монструозни ратни злочин над Србима у селу Чемерно код Илијаша. Фото: Wikimedia/Медија центар Београд У саопштењу Линта подсећа да су пре 31 годину, 10. јуна 1992. године, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << припадници тзв. Армије БиХ напали село Чемерно у јутарњим сатима, сравнили га са земљом и свирепо убили 32 српска цивила, углавном стараца, жена и деце, међу којима је најмлађа жртва имала 16, а најстарија више од 80 година.
Линта подсећа да је Суд БиХ почетком 2018. године потврдио оптужницу против 12 особа, а поступак је и даље у току.
„Прошло је више од пет година од потврђивања оптужнице али још увек нема пресуде. То је један у низу доказа да Суд БиХ није независтан и непристрасан већ је у функцији бошњачке ратне политике“, поручује Линта.
Он наводи да бројне чињенице потврђују да Суд БиХ примјењује двоструке аршине.
„Када се суди Србима за наводни ратни злочин изричу се максималне казне, а када се Бошњацима суди за ратни злочин над Србима, онда се судски процеси одуговлаче, а казне су ослобађајуће или симболичне. На тај начин се најдубље понижавају и омаловажавају српске жртве и чланови њихових породица“, истиче Линта.
Prosečna penzija će od januara premašiti 45.700 dinara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Линта: Ни после 31 годину нема пресуде за злочине над Србима у Чемерном се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.