Ватикан: Папа Фрања од 31. августа у вишедневној посети Монголији

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jun.2023, 16:02

Ватикан: Папа Фрања од 31. августа у вишедневној посети Монголији

Папа Фрања ће од 31. августа до 4. септембра боравити у посети Монголији, једном од најудаљенијих места које је икада посетио, саопштено је данас из Ватикана. Фото: Танјуг/Maurizio Brambatti/Pool Photo via AP У Монголији има мање од 1.500 католика, али ова земље је стратешки значајна за Римокатоличку >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << цркву због своје дугачке границе са Кином, преноси Ројтерс.
Папино путовање у Моголију најављено је кратким саопштењем Ватикана у којем се наводи да поглавар Римокатоличке цркве путује на позив председника Монголије и католичког свештенства у тој земљи.
Према речима Матеа Брунија, портпарола Ватикана, детаљи о папином путовању у Монголију биће објављени у наредних неколико недеља.
Папа Фрања је прошлог августа именовао италијанског надбискупа Ђорђа Маренга за првог кардинала у Монголији.
Маренго је прошлог месеца био у Риму и разговарао са папом о путовању у Монголију које је први пут поменуто у фебруару током разговора са новинарима у авиону којим се поглавар Римокатоличке цркве враћао са путовања у Африку.
Erdogan položio zakletvu za novi predsednički mandat

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ватикан: Папа Фрања од 31. августа у вишедневној посети Монголији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.