Захтеви за паушално опорезивање предузетника подносе се до 31. октобра

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Okt.2023, 17:50

Захтеви за паушално опорезивање предузетника подносе се до 31. октобра

Пореска управа (ПУ) подсећа предузетнике, који су у текућој години порез на приходе од самосталне делатности плаћали на опорезиву добит, да захтев за паушално опорезивање за 2024. могу поднети до 31. октобра. Фото: Pexels/Pixabay Како се наводи, захтев се подноси у електронском облику преко >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << портала еПорези, а ПУ ће на основу поднетог захтева издати решење које ће се пореском обвезнику доставити у електронском облику у пореско сандуче.
Додаје се да је за подношење захтева за паушално опорезивање неопходно поседовање квалификованог електронског сертификата, који издаје пет сертификационих тела у Србији, а то су МУП, ЈП ПТТ, Привредна комора Србије (ПКС), Халцом и E-Smart Systems.
У саопштењу се наглашава да предузетници који порез на приходе од самосталне делатности плаћају на паушално утврђени приход и код којих није дошло до промене у пословању, немају обавезу да поднесу захтев за паушално опорезивање за наредну годину.
Kako odabrati vrstu kamate za stambeni zajam?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Захтеви за паушално опорезивање предузетника подносе се до 31. октобра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.