Израелске ваздухопловне снаге извеле више од 31.000 удара од 7. октобра

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Feb.2024, 19:31

Израелске ваздухопловне снаге извеле више од 31.000 удара од 7. октобра

Израелске ваздухопловне снаге (ИАФ) саопштиле су данас да су извеле ударе на више од 31.000 циљева током рата против палестинске милитантне групе Хамас, углавном у појасу Газе, али укључујући и Либан и “друге фронтове“. Фото: Танјуг/AP/Leo Correa У појасу Газе, ИАФ је од 7. октобра погодио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << преко 29.000 циљева који припадају Хамасу и другим групама, од којих су око 7.000 удара били непосредни захтеви копнених снага услед офанзиве на Хамас, преноси Тајмс оф Израел.
У Либану је погођено више од 1.000 локација и положаја милитантне групе Хезболах. На Западној обали изведено је око 30 ваздушних напада, од којих већина у току тзв. антитерористичких рација. ИАФ је такође извео неутврђени број удара на тзв. иранске прокси групе у Сирији, као и на сиријску војску.
Око 26.000 су извели борбени авиони, 3.800 јуришни хеликоптери, и још 3.800 беспилотне летелице. Хеликоптерска група ИАФ-а такође је извела око 500 медицинских евакуација из појаса Газе, пребацујући више од 1.000 рањених војника у болнице. Од почетка рата Израела и Хамаса, ПВО систем “Гвоздена купола“ оборила је више хиљада ракета, преноси Танјуг.
Da li je Evropi dosta zelenih?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Израелске ваздухопловне снаге извеле више од 31.000 удара од 7. октобра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.