Протести у Болоњи након увођења ограничења брзине од 30km/h

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jan.2024, 13:46

Протести у Болоњи након увођења ограничења брзине од 30km/h

Болоња је постала први европски град који је ограничио брзину вожње на 30 километара на сат, с претходног максимума од 50, што је довело до протеста возача и претњи таксиста да ће повећати цене својих услуга због очекиваног успоравања саобраћаја. Фото: WikimediaCommons/karel291 Градоначелник >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << овог италијанског града Матео Лепоре је претходно забранио саобраћај око градског кривог торња Гарисенде, али најновији потез изазвао је и критике опозиције, која наводно планира референдум о овом питању, преноси Гардијан.
Министарство транспорта и инфраструктуре на челу са конзервативним замеником премијера Матеом Салвинијем такође је осудило одлуку градског већа Бологње.
„Грађани Болоње су бесни. Није у питању само плаћање казне у случају прекорачења брзине, већ и то да овај закон мења животе“, рекао је организатор протеста Андреа Спетоли. Спетоли је истакао да је чуо жалбе људи који због нових мера касне на посао или не стижу да на време одведу децу у школу.
Возачи аутобуса су такође изразили забринутост да би мања брзина могла да поремети ред вожње, док други тврде да би пажња на брзиномер, уместо на пут, могла повећати несреће. Лепореова администрација била је инспирисана другим европским градовима, укључујући Бриселом, Паризом и Грацом, који има сличну меру од 1992, док више од половине путева у Лондону има ограничење од 32 километра на сат.
Присталице овог ограничења тврде да ће се возачи у Болоњи постепено прилагодити промени, као што су то учинили на другим местима, и да ће бити потребно време да та мера уроди плодом.
„Као што се показало и у другим градовима у којима се ова мера примењује годинама, контроле и санкције се тичу свих учесника у саобраћају, јер функционисање овог плана заиста зависи од тога да сви поштују правила“, рекла је Валентина Ориоли, одборница града Болоње за мобилност и јавне просторе.
Holandski kralj možda uskoro ostaje bez pola plate

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Протести у Болоњи након увођења ограничења брзине од 30km/h се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.