Вучић: У току улагање 300 милиона евра у ново домаће наоружање за Војску Србије

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Feb.2024, 15:41

Вучић: У току улагање 300 милиона евра у ново домаће наоружање за Војску Србије

Председник Александар Вучић изјавио је данас на приказу наоружања и војне опреме Војске Србије, у комплексу Нишке тврђаве, да су у току улагања у нове производе домаће наменске индустрије који ће бити уведени у наоружање Војске Србије. Фото: Танјуг „Улажемо сада 300 милиона >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << евра у производе домаће индустрије који улазе у нашу војску. Само у домаћу индустрију и производе“, рекао је Вучић током обиласка, заједно са представницима Министарства одбране и Војске Србије. Додао је да се ради и на новој генерацији артиљерије.
„Сада идемо даље на артиљерију, нову генерацију артиљерије, прво највеће оруђе које ће то имати је Тамнава, са ракетама Оркан 2, НОРА 70мм“, рекао је Вучић. Питао је произвођаче када ће све то бити део наше војске и добио одговор да у Техничко оптини центар може да буде предат наредних месеца и да би све могло да буде завршено до краја године.
Вучић је током обиласка тенкова рекао да без обзира што се доста улаже у развој дронова да, ипак, ништа не може да се заузме док то није заузео тенк. Током обиласка ваздухоплови Војске Србије надлетали су над Нишком тврђавом.
Otvorena izložba u Domu Vojske, „Srbija kroz vreme – 220 godina državnosti“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: У току улагање 300 милиона евра у ново домаће наоружање за Војску Србије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.