Зимбабве: Отворена кинеска фабрика за прераду литијума вредна 300 милиона долара

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jul.2023, 10:51

Зимбабве: Отворена кинеска фабрика за прераду литијума вредна 300 милиона долара

Фабрика за прераду литијума, вредна 300 милиона долара, отворена је у Зимбабвеу, чије резерве литијума су међу највећим у свету. Фото: Танјуг/AP Photo/Tsvangirayi Mukwazhi Фабрику је отворила рударска компанија „Проспект литијум Зимбабве“, подружница кинеске компаније „Џеђанг Хуају кобалт“, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << преноси Асошијетед прес.
Председник Зимбабвеа Емерсон Мнангагва је саопштио да фабрика има капацитет да преради 4,5 милиона тона тврдог литијума у ​​концентрат за извоз на годишњем нивоу. „Литијум је минерал садашњости и будућности, а додатна вредност ће нашу земљу позиционирати као новог и конкурентног играча у глобалном ланцу вредности литијума“, поручио је Мнангагва.
Зимбабве је прошле године забранио извоз сирове литијумске руде, придруживши се тако Индонезији и Чилеу који су такође увели забрану како би максимизовали своју зараду. Заменик генералног директора „Проспект литијум Зимбабве“ Тревор Барднард рекао је да компанија има за циљ да у почетку прерађује 450.000 тона литијума сваке године.
Lukašenko: Prigožin nije u Belorusiji, već u Sankt Peterburgu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зимбабве: Отворена кинеска фабрика за прераду литијума вредна 300 милиона долара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.