30 ratnih brodova, 30 aviona i 6.000 vojnika: Počelo je...

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 14:42

30 ratnih brodova, 30 aviona i 6.000 vojnika: Počelo je...

Na Baltičkom moru počele su vojne vežbe "Okeanski štit 2023".

Na njima učestvuje više od 30 ratnih brodova i čamaca Ratne mornarice Rusije, kao i 30 aviona i oko šest hiljada vojnika, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Planirano je da se tokom vežbi proveri gotovost snaga Ratne mornarice za zaštitu nacionalnih interesa Rusije u operativno važnom području i usklađenost rada štabova na različitim nivoima u komandovanju i rukovođenju snagama.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Biće razrađene mere za zaštitu pomorskih komunikacija, prevoza snaga i vojnog tereta, kao i odbranu morske obale.

Planirano je da se izvede više od 200 borbenih vežbi, uključujući i sa praktičnom primenom oružja. Nakon završetka vežbi, brodovi će se vratiti u svoje stalne baze, a avioni će se vratiti na svoje aerodrome, precizira se u saopštenju Ministarstvo odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.