Не стаје се са улагањем у здравство у Војводини. Током протеклих седам година, само из буџета покрајине уложено око 30 милијарди динара (ВИДЕ

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jan.2024, 17:51

Не стаје се са улагањем у здравство у Војводини. Током протеклих седам година, само из буџета покрајине уложено око 30 милијарди динара (ВИДЕ

Током прошле године у здравство је од стране покрајинске администрације уложено преко 3,5 милијарде динара, за финансирање и суфинансирање изградње, одржавања и опремања 70 здравствених установа у Војводини. Фото: Војводина уживо Током последњих седам година, за инфраструктурне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << радове и набавку медицинске и немедицинске опреме, из покрајинског буџета издвојено више од 21,8 милијарди динара.
Како теку радови на изградњи Института у Каменици и на реконструкцији Универзитетског клиничког центра Војводине, погледајте у видео прилогу :
Поред покрајинских огана, у здравствене установе, примарне, секундарне и терцијарне заштите улажу и локалне самоуправе, као и држава Србија. Захваљуући синергији сва три нивоа власти, улагање у здравство, али и у друге области важне за развој друштва и животног стандарда грађана, знатно је повећано, а и олакшано.
Каменица 3 Изградњом објекта Каменица 3 на једном месту постојаће превентива, куратива и хируршке процедуре, као и зрачна терапија за онколошке пацијенте који добијају најбољу, најсавременију и најефикаснију здравствену негу.
Фаза II – Каменица 3: Обухвата надоградњу четири спрата постојећег објекта Центра за имиџинг дијагностику и Службе за поликлинику Института за онкологију Војводине. На I и IV спрату биће онкологија, II спрат је за плућне болести и III спрат за кардиоваскуларне болести, а обезбедиће се укупно 9.500м2.
Иначе, објекат „Каменица 3“ намењен је за сва три каменичка института. У завршеном делу те зграде већ су у функцији нови ПЕТ-скенер и икс-нож а у току је и пробни период за пуштање у рад новог линеарног акцелератора.
Фото: Војводина уживо Поред изградње објекта предвиђени су и остали неопходни радови као што је нова трафо станица, приступне саобраћајнице и противпожарни путеви и нови гасни вод. У току су и радови на комплетној реконструкцији водоводне и канализационе мреже комплекса сва три института у Сремској Каменици.
Пре седам година у АП Војводини није постојао довољан број ЦТ скенера у регионалним болницама, а на Институту за кардиоваскуларне болести била је исправна само једна ангиосала.
Данас постоје ангиосале широм Војводине, као и уређаји за разбијање камена у бубрегу, али и ангиосале за неуролошке болести, као и довољан број магнетних резонци.
Реконструкција Универзитетског клиничког центра Војводине. Реч је о обнови и доградњи постојећег објекта Ургентно-дијагностичког центра, укупне површине 33.275 м2, што укључује и изградњу нове директне топле везе са Поликлиником. Биће изграђени пратећи технички објекти, а споља ће бити уређено 194 нова паркинг места, од којих 21 за особе са инвалидитетом, и нових 3.261 м2 зелених површина.
Фото: Gradnja.rs У приземљу новог објекта биће смештена лабораторија, централна стерилизација, одељење радиологије и нуклеарна медицина. На три горња спрата биће смештена хируршка одељења са 16 операционих сала и одељење интензивне неге, са укупно 348 кревета, од којих је 14 кревета на јединици за трансплантацију.
Планирани рок за завршетак радова је 30. јун 2024. године. Клинички центар Војводине је трећи по реду који се реконструише у оквиру истог пројекта. До сада су завршени Клинички центар Ниш и Универзитетски клинички центар Србије у Београду, а приводи се крају израда пројектне документације за Универзитетски клинички центар Крагујевац, где ће ускоро започети радови.
Ковид болница – Општа градска болница Фото: Војводина уживо Нови Сад је током 2021. године добио Ковид болницу, која је након пандемије постала општа градска болница. У изградњу Ковид болнице у Новом Саду уложено је 3,9 милијарди динара (око 33 милиона евра), завршена је у рекордна четири месеца, а у опрему је уложено приближно 17 милиона динара (144 хиљаде евра). Запослено је 165 лекара и 200 медицинских техничара.
Општа болница у Суботици: Општа болница у Суботици је пред реконструкцијом. Објекат је грађен 1971. и многа одељења од тада чекају улагања. Најављена је комплетна реконструкција Опште болнице, која ће се одвијати у две фазе.
Фото: Град Суботица Главни објекти на 32.000 м2 биће рађени у А фази, а остатак од 3.000 м2 у Б фази, која обухвата пратеће објекте. Комплетна реконструкција обухвата 18 објеката, а вредост инвестиције у првој фази је 6,3 милијарди динара или 54,2 милиона евра.
Фото: Град Суботица Ка Општој болници у Суботици гравитира око 300.000 људи.
Реконструкција Опште болнице у Сремској Митровици По речима в.д. директора болнице др. Драгана Малобабића, реконструкција болнице требало би да се одвија у неколико фаза, а за то време, болница ће наставити несметано да ради. Град Сремска Митровица издао је све потребне дозволе, а укупна улагања из буџета Србије, АП Војводине и митровачке локалне самоуправе биће око 39 милиона евра.
Фото: Град Сремска Митровица Радови би требало да трају три до четири године. Прва фаза обухвата изградњу три зграде. Објекти ће се градити на више нивоа, а оно што је специфично је да се ниједан део здравствених служби неће налазити испод нивоа земље.
Фото: Град Сремска Митровица Општа болница у Сремској Митровици једина је јавна болничка установа у Сремском управном округу и њој гравитира око 300.000 људи.
Општа болница у Панчеву Покрајинска влада уложила је 744 милиона динара за опремање и реконструкцију 8.000 квадрата Опште болнице Панчево, најважније здравствене установе у Јужном Банату. Од јуна 2016. године за набавку опреме издвојено више од 200 милиона динара, а у реконструкцију Интернистичког блока Опште болнице Панчево уложено је 544 милиона динара. Урађено је оно што се у јужном Банату чекало више од 30 година. Радило се плански и систематски, како би пацијенти имали најсавременије услове за лечење. Пре реконструкције, то је био објекат са земљаним подовима, а приликом већих киша, зграда би била поплављена.
Општој болници у Панчеву гравитира око 200.000 људи.
Општа болница у Вршцу Ове недеље, 16. јануара у Општој болници Вршац почели су радови на санацији кровних покривача у служби Онкологије и Микробиологије, на згради Физикалне медицине и рехабилитације, прилаза Инфективном одељењу, изградња рампе ( колског прилаза) на Интерном одељењу и делимичне реконструкције Сале за мале хируршке интервенције.
Средства у вредности од 28.8 милиона динара обезбеђена су од стране Покрајинског секретаријата за здравство. Поступак Јавне набавке је завршен, Уговор са извођачима радова потписан, а радови су отпочели планираном динамиком. На овај начин желимо да свим нашим пацијентима, а и запосленима у Општој болници Вршац, омогућимо боље услове за боравак у Општој болници Вршац, а пре свега у смислу безбедности и пријатнијег амбијента за дијагностику и лечење у нашој болници“, каже директор ове болнице др Иван Ивановић. Ивановић.
Општа болница у Зрењанину Улагања у здравствени систем града Зрењанина, из различитих извора, у претходној години достигла су преко 200 милиона динара.
По први пут у својој историји, Општа болница “Ђорђе Јоановић” добила је магнетну резонанцу, апарат за најпрецизнију дијагностику вредан преко 43 милиона динара, затим дигитални мамограф, лапароскопски стуб и аутоклав намењен за пријем и збрињавање ургентних стања, као и друге вредне апарате и опрему. Вишемилионска средства уложена су и у грађевинске и занатске радове, у болници и објектима Дома здравља. Вредне донације стигле су и од компаније НИС, у оквиру пројекта “Заједници заједно”, али и кроз заједничка улагања с градом. На овај начин набављен је, између осталог, најсавременији транспортни респиратор за интензивну негу, додељен Служби хитне медицинске помоћи, апарат вредан скоро три милиона динара, какав зрењанинско здравство до сада није
Општој болници је у току 2023. године одобрен пријем на неодређено време за 109 запослених радника, од чега 20 доктора медицине и 65 медицинских сестара и техничара. Такође, болница је упутила десет доктора медицине на здравствене специјализације и једног доктора специјалисту на субспецијализације. Град Зрењанин ће, као нову меру подршке, додатно стимулисати лекаре опште праксе за рад у руралним срединама, односно амбулантама у насељеним местима.
Континуираним улагањем у здравствене установе у Војводини, за седам година, у сарадњи са лекарима и медицинским особљем, потпуно је промењена слика у здравству, а највиши стандарди у заштити здравља, терапији и дијагностици су достигнути.
Vučić: Odličan razgovor sa Fon der Lajen o geopolitici i Planu rasta EU za ZB

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Не стаје се са улагањем у здравство у Војводини. Током протеклих седам година, само из буџета покрајине уложено око 30 милијарди динара (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.