Осмаци бирају предмете за завршни испит до 30. децембра

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Okt.2022, 11:20

Осмаци бирају предмете за завршни испит до 30. децембра

Ученици који завршавају осми разред ове школске године, као и наредне генерације ученика и полазника, изјашњаваће се до 30. децембра о томе који ће тест, од пет понуђених предмета, радити као трећи на завршном испиту. Фото: Танјуг/Раде Прелић Изјашњавање за трећи тест из, природних >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << или друштвених наука биологије, географије, историје, физике и хемије, врши писаним путем у школи или електронски на порталу Моја средња школа, саопштили су из Министарства просвете, науке и технолошког развоја.
У случају да се ученици предомисле и желе да промене предмет који ће полагати на трећем тесту, моћи ће то да учине у школи до 1. фебруара 2023. године.
Из Министарства поручују да је на завршном испиту, промењен и концепт бодовања, с обзиром на то да је промењен и концепт полагања трећег теста на завршном испиту.
Ученик може да оствари највише 14 бодова на тесту из српског језика и књижевности, односно матерњег језика и књижевности, 14 бодова на тесту из математике и 12 бодова на трећем тесту.
Завршни тест на крају основне школе се полаже решавањем три теста из: српског-матерњег језика, математике и теста из природних или друштвених наука по избору ученика из наставних предмета биологије, географије, историје, физике и хемије, подсећају из Министарства.
Nova postavka slika Save Šumanovića

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Осмаци бирају предмете за завршни испит до 30. децембра се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.