Русија зарадила 30 билиона рубаља од споразума ОПЕК+

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Dec.2023, 21:13

Русија зарадила 30 билиона рубаља од споразума ОПЕК+

Русија је за седам година зарадила 30 билиона рубаља од споразума ОПЕК+ који је закључен крајем 2016. године, изјавио је данас шеф руског Фонда за директна страна улагања (РФПИ) Кирил Дмитријев. Фото: Pixabay/essuera „Русија, Саудијска Арабија и друге земље ОПЕК+ су пример конструктивне, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << креативне сарадње која је корисна за цео свет“, цитира Дмитријева прес служба фонда, преноси Комерсант.
Споразум ОПЕК+ постао је „један од најважнијих договора за свет у последњој деценији“, истакао је шеф РФПИ.
Државе чланице нафтног картела ОПЕК су се 30. новембра 2016. године договориле да смење производњу нафте, а њима се 10. децембра придружило још 11 земаља које нису чланице те организације, међу њима и Русија.
Сви учесници картела који је од тада почео да се зове ОПЕК+ су пристали да смање укупну производњу нафте за 1.758 хиљада барела дневно у односу на ниво из октобра 2016. године.
Русија је смањила производњу за 300 хиљада барела дневно.
Уговор је у периоду од седам година неколико пута продужен уз различита прилагођавања.
Rusija od početka godine izvezla hranu za 39 milijardi evra, 14 % više nego lane

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија зарадила 30 билиона рубаља од споразума ОПЕК+ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.