Србија упутила 30 ватрогасаца као помоћ у гашењу пожара у Грчкој

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Avg.2023, 14:02

Србија упутила 30 ватрогасаца као помоћ у гашењу пожара у Грчкој

На основу договора председника Републике Србије Александра Вучића и премијера Грчке Киријакоса Мицотакиса, а по налогу министра унутрашњих послова Братислава Гашића, Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова упутио је у Грчку 30 ватрогасаца-спасилаца >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << као помоћ у гашењу пожара у тој земљи. Фото: Танјуг/ОМК Муп Републике Србије У Грчку је кренуло 30 припадника Сектора за ванредне ситуације МУП-а из Београда, Смедерева, Новог Сада, Ниша, Јагодине и Панчева и из Управе за ватрогасно-спасилачке јединице, са четири комбија, два теренска возила и личном заштитном опремом и опремом за гашење пожара на отвореном простору, саопштио је МУП.
Вршилац дужности помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић испратио је ватрогасце-спасиоце у Нишу и изразио задовољство што имамо потребне капацитете да помогнемо земљама којима је помоћ неопходна. „Ово је други пут ове сезоне да шаљемо помоћ нашим грчким колегама у, рекао бих, најизазовнијој пожарној сезони за Грчку. Наше колеге ће бити упућене у регију Еврос око места Александрополис. Према подацима које имамо из Европског координационог центра за ванредне ситуације, ради се о пожару који је можда највећи у последњих 20 година у Грчкој“, изјавио је Чаушић.
Тренутно је, како је навео, око 67.800 хектара опожарене површине.
„Свакако да ће, нажалост, та бројка још да расте, али ми смо ту да помогнемо и шаљемо управо оно што су наше грчке колеге тражиле од нас – добро обучене, спремне људе са заштитном опремом и индивидуалном опремом за гашење“, рекао је Чаушић.
Нагласио је да ватрогасци-спасиоци Сектора за ванредне ситуације МУП-а где год да оду дају све од себе да помогну колегама и грађанима и пожелео им да се живи и здрави врате својим породицама. „Ватрогасци-спасиоци Сектора за ванредне ситуације МУП где год да оду, сасвим сигурно, несумњиво, осветлају образ Републици Србији зато што су добро обучени и што заиста дају све од себе да помогну и колегама и људима тамо где су упућени“, поручио је Чаушић.
Он је подсетио на интервенције у Турској, Грчкој, Словенији, Босни и Херцеговини у којима су у претходном периоду учествовали припадници Сектора за ванредне ситуације.
MUP: U Mađarskoj tokom vikenda zabranjen teretni saobraćaj

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Србија упутила 30 ватрогасаца као помоћ у гашењу пожара у Грчкој се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.