Аризона: Дечак преживео пад са скоро 30 метара у Великом Кањону

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Avg.2023, 07:45

Аризона: Дечак преживео пад са скоро 30 метара у Великом Кањону

Тринаестогодишњи дечак је преживео након што се оклизнуо и пао са скоро 30 метара у Великом Кањону у америчкој савезној држави Аризона. Фото: Танјуг/AP Photo/Alex Brandon Спасилачким екипама је требало два сата да извуку Вајата Кауфмана на сигурно, након што је пао са узвишења на подручју >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Северни Рим, које је популарно међу туристима.
Дечак је са тешким повредама пребачен у болницу, али је касније отпуштен, преноси BBC.
Вајат је за локалну телевизијску станицу рекао да је пао док се померао са пута како би људи могли да фотографишу, додајући да је чучао и једном руком се држао за камен када је изгубио равнотежу и почео да пада.
„Не сећам се ничега након пада. Сећам се само да сам се повремено пробудио и видео да сам у задњем делу кола хитне помоћи и хеликоптера“, рекао је Вајат.
Он има девет поломљених пршљенова, слезине му је напукла, шака сломљена, а плућно крило колабирано.
У спасавању је учествовало неколико десетина радника хитне помоћи.
Вајата је на сигурно извукао тим из Националног парка Велики Кањон, који се спустио низ литицу након што је закључено да спасавање хеликоптером неће бити могуће због терена.
Peščana oluja u Iranu hospitalizovala 700 osoba

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Аризона: Дечак преживео пад са скоро 30 метара у Великом Кањону се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.