Да ли је чувени фитнес изазов од 30 дана тренинга варка?

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jun.2023, 09:01

Да ли је чувени фитнес изазов од 30 дана тренинга варка?

Интернет нуди свакакве врсте тренинга за идеалан изглед, али да ли су заиста делотворни? Фото: Pexels/Andrea Piacquadio “До идеалног изгледа за само неколико дана/недеља/сати…” Колико пута сте прочитали овакве обећавајуће наслове и кренули да вежбате, уверени да ћете успети да трансформишете >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << тело за само месец дана радећи једну те исту вежбу, без промене исхране?
Најпознатија рутина тренутно је изазов “јаког вежбања” који траје тачно 30 дана. Иако је свакако боље свакодневно вежбати него лешкарити на кревету, многи ће се с правом запитати да ли је ова рутина у трајању од месец дана валидна и да ли јој можемо веровати, преноси “аипт.еду.ау”.
Добре стране овог изазова Уколико вежбе радите правилно, овај изазов у трајању од 30 дана може да буде ефикасан. Сигурно је довољно времена да се неко навикне на тренирање и да добијете жељу да наставите кад видите прве резултате.
Овај тренинг је изванредан за почетнике којима је мотивација на високом нивоу, поготово зато што је у питању изазов који вас “вуче” да истрајете до краја, јер је временски ограничен.
Такође, може се рећи и да је за неке видне резултате 30 дана вежбања довољно; такође ће вам подстаћи ниво енергије, па ћете се осећати полетније. Најзад, ако сте почетник у тренирању, сигурно ћете приметити разлику више него што би приметио неко који већ дуже времена тренира.
Лоше стране Ипак, овај изазов је заправо мач са две оштрице, а ево и зашто.
На жалост, 30 дана чучњева од неколико серија или склекова, као и осталих вежби, јесу добри, али ако се ослоните само на вежбање једне или две вежбе нећете постати фит.
Зашто? Свака вежба је одлична, али тренинзи састављени од једне до две вежбе које ћете понављати 30 дана неће вас довести до онога што желите. Вежбе тог типа су ефикасне када се комбинују са другим; зато људи одлазе у теретану или раде такозвани кружни тренинг код куће.
Поред тога, пошто су многи изазови од 30 дана строги, крути или дугорочно непрактични, они нец́е дати дуготрајне резултате. Поготово када се након истека 30. дана људи зауставе, мислећи да је посао обављен.
Осврнимо се и на здравље и добро стање наших мишића. Радећи 30 дана исту вежбу можете да оптеретите мишиће, а велике су шансе и да повредите мишић који константно ангажујете.
Зато је боље направити добру комбинацију вежби и упустити се у властити изазов од 30 дана који можете да продужите. Преузмите улогу истраживача и проверите које вежбе су најпогодније за ваше тело и ваше фитнес циљеве.
Уколико желите да дефинишете мишиће и ослободите се сала, паралелно са вежбањем требало би да промените и исхрану у консултацији са нутриционистом. Тад резултати сигурно неће изостати, а ви ћете имати мотивацију да првобитних 30 дана претворите у свакодневну рутину које ћете се дуго придржавати.
Kako da se najlakše vratiti vežbanju?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли је чувени фитнес изазов од 30 дана тренинга варка? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.