Руски увоз из Ирана порастао у марту за 30 одсто међугодишње

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Maj.2023, 12:01

Руски увоз из Ирана порастао у марту за 30 одсто међугодишње

Руски увоз из Ирана порастао је у марту за 30 одсто у односу на исти месец претходне године, саопштила је иранска агенција ИРНА. Фото: Танјуг/AP Photo/Ernesto Vargas Према подацима иранске царине, Русија је од марта 2022. године до марта ове године од Ирана купила 1,419 милиона тона робе, у вредности >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од 743,882 милиона долара.
Москва је највише увозила робу из категорије „делови турбомлазних или турбоелисних мотора“, а на ову категорију робе отпада 68 милиона долара, или 9,21 одсто вредности укупног годишњег увоза из Ирана.
Заменик министра економског развоја Русије Дмитриј Волвач је 19. маја саопштио да је у 2022. обим трговине са Ираном порастао за 20 одсто на годишњем нивоу, на пет милијарди долара, преноси Комерсант.
Američke berze danas zatvorene zbog praznika, evropski indeksi porasli

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Руски увоз из Ирана порастао у марту за 30 одсто међугодишње се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.