Након 30 година први авион из Србије слетео у Чикаго: Погледајте са каквим узбуђењем су га дочекали (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Maj.2023, 19:51

Након 30 година први авион из Србије слетео у Чикаго: Погледајте са каквим узбуђењем су га дочекали (ВИДЕО)

Председник Републике Србије Александар Вучић и амбасадор САД у Београду Кристофер Хил, свечаним пресецањем врпце на аеродрому “Никола Тесла”, званично су отворили први лет националне авио-компаније “Air Serbia” за Чикаго. Фото: PrtSc/Instagram/Air Serbia Након 30 година, јутрос је полетео >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је први авион Ер Србије на директном лету који је слетео у Чикаго.
Председник Србије Александар Вучић, који је присуствовао испраћају, рекао је да верује да ће то донети радост многим породицама, пошто ће са земљом повезати велику српску дијаспору у САД.
Он је истакао да је Србија са САД пре 10 године имала трговинску размену од 400 милиона, а данас 1,3 милијарде, упркос великој удаљености.
– Осим Срба и Срба, ово ће нас повезати са америчким народом. Научићемо више о САД, а верујем и они о нама. Велика ствар за Београд и Србију и не морамо да идемо на Франкфурт, Минхен, Беч, Истанбул, ни у један од тих великих градова у које смо увек били загледани. Можемо да идемо из Београда. Огроман успеха за нас и “Ер Србију”, честитам вам на томе – поручио је председник Србије.
https://gradskeinfo.rs/wp-content/uploads/2023/05/video-2023-05-17-19-44-38.mp4
Radi se na novom železničkom mostu u Novom Sadu – „Soko“ krajem 2024. i do Subotice (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Након 30 година први авион из Србије слетео у Чикаго: Погледајте са каквим узбуђењем су га дочекали (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.