Велика Британија: Стопа незапослености у првом кварталу 3,9 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Maj.2023, 12:33

Велика Британија: Стопа незапослености у првом кварталу 3,9 одсто

Стопа незапослености у Великој Британији је у првом кварталу износила 3,9 одсто, што је за 0,1 одсто више него у претходном периоду, саопштио је данас британски Национални завод за статистику (ОНС). Фото: Танјуг/AP Photo/Kin Cheung Тржишта су очекивала нешто мању кварталну стопу незапослености >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од 3,8 одсто.
Број незапослених је у односу на претходни период порастао за 60.000 особа, на 1,32 милиона, а на овај пораст су пре свега утицала лица која су незапослена дуже од 12 месеци.
У првом кварталу је број запослених у Великој Британији порастао за 182.000 људи, на 32,99 милиона, а овом расту су допринели пре свега свега самозапослени и запослени на одређено време.
Стопа економске активности (ЕАР) је у првом кварталу порасла за 0,4 одсто, на 79,0 одсто, наводи се у извештају ОНС.
Prognoza EBRD: Rast BDP-a Srbije u 2023. godini 2.0 odsto, u 2024. 3,5 odsto

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Велика Британија: Стопа незапослености у првом кварталу 3,9 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.