У Америци стопа незапослености у августу порасла на 3,8 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Sep.2023, 08:02

У Америци стопа незапослености у августу порасла на 3,8 одсто

Стопа незапослености у САД у августу је порасла на 3,8 одсто, пошто су платни спискови порасли за 187.000, што је значајно више у односу на јул и највиша је од фебруара 2022. Фото: Unsplash/benobro Здравство је показало највећи раст по секторима, а следе туризам, угоститељство, социјалне услуге >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и грађевинарство, преноси CNBC.
Просечна зарада по сату порасла је за 0,2 одсто за месец и за 4,3 одсто у односу на пре годину дана, оба незнатно испод предвиђања од 0,3 одсто и 4,4 одсто, што је још један могући знак да инфлаторни притисци попуштају.
Непољопривредни платни спискови су порасли за сезонски прилагођених 187.000 за месец, изнад процене Дау Џонса за 170.000, известио је данас амерички Биро за статистику рада. До повећања нивоа незапослености дошло је пошто је стопа учешћа радне снаге порасла на 62,8 одсто, што је највише од фебруара 2020, непосредно пре проглашења пандемије Ковид-а.
Свеобухватнија мера незапослености која укључује „обесхрабрене раднике”, као и оне који раде са скраћеним радним временом из економских разлога, скочила је на 7,1 одсто, што представља повећање од 0,4 процентна поена и највише од маја 2022, преноси Танјуг.
Poziv za podsticaje za opremu za primarnu stočarsku proizvodnju do 2.oktobra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Америци стопа незапослености у августу порасла на 3,8 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.